Tolppa Kallion Kirkas Galleria Kalenteri

Arkisto: 'Torkkelin Tolppa'

kesä

Sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019

Jokos julistetaan kesä alkaneeksi vai odotetaanko vielä keskiviikkoon? +keskiviikko: jäi siis täksi päiväksi. Viiden aikaan torkkelissa ?

Talvisarjan finaali pe 12.4. Pasilassa

Maanantaina 18. maaliskuuta 2019

Runkosarjan parhaat ovat valinneet peliparinsa. Finaalipelit pelataan suorana cuppina. Pelit alkaa klo 18.00, joten paikalle hyvissä ajoin.

Puolivälierät:
1) Aura/Toni – Petteri/Juhani N.
2) Ali/Micke – Timo/Allan
3) Peter/Mika M. – Juhani M./Kari A.
4) Kimmo/Jyri – Jukka/Tuula
Ennen pelejä suoritetaan kenttien arvonta (kentät 1-4).

Välierät:
1) voittaja – 4) voittaja
2) voittaja – 3) voittaja
Välierät isoilla kentillä (kentät 1/2 ja 3/4). Kuten puolivälierissä, arvotaan kentät.

Finaali finaalikentällä (kentät 1/2).

Talvisarjasta, rooleista yms.

Torstaina 14. maaliskuuta 2019

Harvemmin talvisarjan peleiss√§ heitell√§√§n mitalinkiilto silmiss√§. Etenk√§√§n runkosarjassa. Ehk√§ finaalissa homma konkretisoituu (ett√§ joku kaiketi voittaa) jossain m√§√§rin, ja porukka hakee enemm√§n voittoa heittelemisen sijaan. V√§itt√§isin silti, ett√§ t√§m√§k√§√§n “ep√§kohta” ei ole hauskan illan viett√§misen esteen√§.

Ton talvisarjaohjelmasysteemin kehittäminen on hieno juttu. Mun puolesta siinä voi olla erilaisia rooleja tarjolla (esim. ampuja, asettaja), kunhan ne ovat valinnaisia.., eli että voidaan joko ottaa ko. roolit käyttöön tai sitten olla käyttämättä niitä. Vapaaehtoinen trippelipelaaja on tuskin tarpeellinen, koska en ole vielä tähän päivään mennessä missään sellaista tavannut. Se olisi hyvä, jos ohjelma huomioisi aiemman pelimenestyksen, eli että aiempien tulosten mukaan parhaat pelaajat eivät pelaisi usein yhdessä, tai että olisi ainakin pienempi todennäköisyys sille. Lisäksi, olisi hyvä huomioida se, että ekassa pelissä trippelijengiin joutuneet eivät joutuisi trippeliin toisessa tai kolmannessa pelissä.., jos se osallistujamäärän mukaan on vältettävissä.

Aikarajoituksiin liittyvien erilaisten pistelaskujen sijaan suosisin sitä, että porukka keskittyisi ripeään pelaamiseen venttailun ja säätämisen sijaan. Yhä näkee paljon säätämistä ja miettimistä, että mikä tilanne ja pohditaan joidenkin kuulien etäisyyttä minuutti. Varsinkin aikapeleissä tulisi pelaajien toimia ripeästi, eli seurataan peliä ja ollaan valmiina toimimaan kun on oma vuoro. Tätä voisi ehkä jatkossa korostaa pelien alussa. Yksi vaihtoehto on se, että peliaika hieman pidempi (esim 60 min), ja aloitus olisi aiemmin, esim 17.30.

Timo kait olet tulossa viettämään hauskaa iltaa finaaliin 12.4.?

rooleista

Tiistaina 12. maaliskuuta 2019

Jos tarkoitus on kehittyä pelaajana, niin olet varmaan Tuula oikeassa. Silloin ehkä pitäisi määrittää roolitkin niin, että ammumiset, lait ja asetukset menee tasan. Mutta jos tarkoitus on viettää hauska ilta? Tai voittaa kisa? (enimmäkseen siellä kai heitellään mitalinkiilto silmissä?:)

Pettua

Maanantaina 11. maaliskuuta 2019

Mun mielestä talvisarjassa ei pidä ottaa huomioon roolitoivetta. Sehän ei vie ollenkaan eteenpäin pelitaidoissa, jos pelaa vain ainoastaan yhtä roolia.

pettua

Maanantaina 11. maaliskuuta 2019

Petankkiturnaussysteemini edistyy pikkuhiljaa. Se on talvisarjaa varten räätälöity, järjestää pareiksi (tai jos pakko, trippeleiksi) pelaajia jotka eivät vielä ole pelanneet keskenään, joilla on yhteensopivat roolitoiveet ja mahdollisesti erilainen menestys aiemmissa otteluissa.

Olen nyt varannut sinne ruksin jolla voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi trippelinpelaajaksi. En ole sen toimintoja vielä ohjelmoinut kun se ei ole ihan helppo. Siksi kyselen onko sellainen tarpeen? Haluaisiko joku ruksata että haluaa mieluummin trippeliin kuin duppeliin?

ehdotus aikarajoituksista

Sunnuntaina 10. maaliskuuta 2019

Miltä tuntuisi jos turnauksissa otettaisiin kierroksen kesketyttävän aikarajoituksen sijasta käyttöön sääntö, että kun 40 min (tai mikä vain sovittu aika) on tullut täyteen, niin jatkossa päätypisteet lasketaan kaksinkertaisina (eli jokaisesta päädystä tulisi voittajalle kahdesta kahteentoista pistettä 1-6 sijaan).

Talvisarja 8.3

Keskiviikkona 6. maaliskuuta 2019

Tulevana perjantaina 8.3 klo 18 alkaen pelataan viimeiset kolme kierrosta talvisarjaa ennen finaalia. Tulkaa ajoissa!