Talvisarjasta, rooleista yms.

Harvemmin talvisarjan peleissä heitellään mitalinkiilto silmissä. Etenkään runkosarjassa. Ehkä finaalissa homma konkretisoituu (että joku kaiketi voittaa) jossain määrin, ja porukka hakee enemmän voittoa heittelemisen sijaan. Väittäisin silti, että tämäkään “epäkohta” ei ole hauskan illan viettämisen esteenä.

Ton talvisarjaohjelmasysteemin kehittäminen on hieno juttu. Mun puolesta siinä voi olla erilaisia rooleja tarjolla (esim. ampuja, asettaja), kunhan ne ovat valinnaisia.., eli että voidaan joko ottaa ko. roolit käyttöön tai sitten olla käyttämättä niitä. Vapaaehtoinen trippelipelaaja on tuskin tarpeellinen, koska en ole vielä tähän päivään mennessä missään sellaista tavannut. Se olisi hyvä, jos ohjelma huomioisi aiemman pelimenestyksen, eli että aiempien tulosten mukaan parhaat pelaajat eivät pelaisi usein yhdessä, tai että olisi ainakin pienempi todennäköisyys sille. Lisäksi, olisi hyvä huomioida se, että ekassa pelissä trippelijengiin joutuneet eivät joutuisi trippeliin toisessa tai kolmannessa pelissä.., jos se osallistujamäärän mukaan on vältettävissä.

Aikarajoituksiin liittyvien erilaisten pistelaskujen sijaan suosisin sitä, että porukka keskittyisi ripeään pelaamiseen venttailun ja säätämisen sijaan. Yhä näkee paljon säätämistä ja miettimistä, että mikä tilanne ja pohditaan joidenkin kuulien etäisyyttä minuutti. Varsinkin aikapeleissä tulisi pelaajien toimia ripeästi, eli seurataan peliä ja ollaan valmiina toimimaan kun on oma vuoro. Tätä voisi ehkä jatkossa korostaa pelien alussa. Yksi vaihtoehto on se, että peliaika hieman pidempi (esim 60 min), ja aloitus olisi aiemmin, esim 17.30.

Timo kait olet tulossa viettämään hauskaa iltaa finaaliin 12.4.?

Kommentteja ei voi kirjoittaa.